Het project Breezicht Noord

In Breezicht Noord worden circa 530 woningen ontwikkeld, verdeeld over vier buurtschappen. Breezicht Noord kenmerkt zich door meer openbaar groen dan in andere delen van Stadshagen. Het beeld van Breezicht is daarmee anders dan omliggende buurten. De buurtschappen grenzen aan groen en water, maar er loopt ook veel groen en water door de buurten.


Buurtschap Reede 
In buurtschap Reede ontwikkelt VanWonen in totaal 115 energieneutrale nieuwbouwwoningen. Een mix van rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Een deel van deze woningen ligt aan de Milligerplas, heerlijk watergroen wonen! Het project is opgedeeld in 2 fases. Fase 1 is inmiddels in aanbouw en de verkoop van fase 2 start op 9 april aanstaande. Klik hier om het woningaanbod te bekijken. Benieuwd naar de planning van beide fases? Klik dan hier.

Uiteraard bent u ook van harte welkom in ons Infohuis in Stadshagen voor meer informatie. Het infohuis is alleen geopend op afspraak. Wilt u een afspraak? Neem dan contact op met klantmanager Maarten de Jong via maartende jong@vanwonen.com of bel 06-51 87 49 51. Het Infohuis is te vinden op de hoek van Breezichtlaan/Kalandermolen (tegenover Milligerlaan 2).

Naar aanmelden

VanWonen ontwikkelt gezonde leefomgevingen en uitsluitend energieneutrale woningen.

Dat betekent dat we niet alleen kijken naar een woning die voldoet aan het bouwbesluit, maar we gaan verder! We kijken naar installaties, bouwmaterialen en de omgeving. Het enige dat u zelf nog kunt doen is volop bewegen in de prachtige omgeving.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal bij de ontwikkeling van de woningen in Breezicht. Ook bij het inrichten van de buurt zelf wordt hier aandacht aan besteed. Zo wordt de buurt Breezicht energiezuinig, waarbij de elektriciteit voor de openbare ruimte (denk aan openbare verlichting en rioolgemalen) wordt opgewekt met zoninstallaties.

Klimaatbestendig

Als het regent in Breezicht, wordt overtollig water via watergangen, wadi’s en groenzones naar een centrale waterpartij geleid. Deze ‘waterbuffer’ vormt een reserve voor perioden van droogte en hittegolven. De wadi’s zijn her en der in Breezicht zichtbaar. Na een flinke bui kunnen kinderen er lekker spelen in vers schoon water. In tijden dat het niet regent, vallen de wadi’s vanzelf weer droog. Al met al maakt deze benadering van de waterhuishouding Breezicht niet alleen klimaatbestendig, de buurt krijgt er ook een heel eigen gezicht van.

Maarten de Jong
Uw klantmanager VanWonen
06-51874951 Mail mij maartendejong@vanwonen.com Inschrijven

"Ik sta u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden"