Het project Breezicht Noord

In Breezicht Zuid wordt al volop gebouwd. In Breezicht Noord worden circa 530 woningen ontwikkeld, verdeeld over vier buurtschappen. Breezicht Noord kenmerkt zich door meer openbaar groen dan in andere delen van Stadshagen. Het beeld van Breezicht is daarmee anders dan omliggende buurten. De buurtschappen grenzen aan groen en water, maar er loopt ook veel groen en water door de buurten.


De eerste twee buurtschappen Beemd en Wierde, bestaande uit 86 woningen, zijn inmiddels verkocht en in aanbouw. Breezicht Noord wordt verder uitgebreid met de twee buurtschappen De Terpen (gelegen in Wierde) en Reede. 

Reede: de verkoop is in volle gang!
In buurtschap Reede ontwikkelt VanWonen in totaal 115 energieneutrale nieuwbouwwoningen. Een mix van rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Een deel van deze woningen ligt aan de Milligerplas, heerlijk watergroen wonen! Het project is opgedeeld in 2 fases. Klik hier om het woningaanbod te bekijken. Fase 1 bestaat uit de bouwnummers 1 t/m 18, 58 t/m 76 en 104 t/m 115 en in fase 2 worden de bouwnummers 19 t/m 57 en 77 t/m 103 aangeboden. Benieuwd naar de planning van beide fases? Klik dan hier.

Wonen op De Terpen
VanWonen is volop bezig met de ontwikkeling van de woningen in De Terpen. Aan de rand van Breezicht geniet u hier straks van een prachtig uitzicht over het groen. In buurtschap De Terpen ontwikkelt VanWonen in totaal 17 vrijstaande woningen op 2 eilandjes in het groen (terpen). Allemaal circulaire woningen met innovatieve duurzaamheidsoplossingen, energieneutraal en klimaatadaptief. Kijk voor meer informatie op de website.

Bent u geïnteresseerd?
En wilt u in aanmerking komen voor het bouwnummer van uw voorkeur? Laat het ons weten door u als geïnteresseerde in te schrijven voor Reede. Is er een bouwnummer beschikbaar dan nemen wij contact met u op!

Uiteraard bent u ook van harte welkom in ons Infohuis in Stadshagen voor meer informatie. Wij staan op vrijdag van 13:00 uur tot 16:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 15:00 uur voor u klaar. Het Infohuis is te vinden op de hoek van Breezichtlaan/Kalandermolen (tegenover Milligerlaan 2).

Naar aanmelden

VanWonen ontwikkelt gezonde leefomgevingen en uitsluitend energieneutrale woningen.

Dat betekent dat we niet alleen kijken naar een woning die voldoet aan het bouwbesluit, maar we gaan verder! We kijken naar installaties, bouwmaterialen en de omgeving. Het enige dat u zelf nog kunt doen is volop bewegen in de prachtige omgeving.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal bij de ontwikkeling van de woningen in Breezicht. Ook bij het inrichten van de buurt zelf wordt hier aandacht aan besteed. Zo wordt de buurt Breezicht energiezuinig, waarbij de elektriciteit voor de openbare ruimte (denk aan openbare verlichting en rioolgemalen) wordt opgewekt met zoninstallaties.

Klimaatbestendig

Als het regent in Breezicht, wordt overtollig water via watergangen, wadi’s en groenzones naar een centrale waterpartij geleid. Deze ‘waterbuffer’ vormt een reserve voor perioden van droogte en hittegolven. De wadi’s zijn her en der in Breezicht zichtbaar. Na een flinke bui kunnen kinderen er lekker spelen in vers schoon water. In tijden dat het niet regent, vallen de wadi’s vanzelf weer droog. Al met al maakt deze benadering van de waterhuishouding Breezicht niet alleen klimaatbestendig, de buurt krijgt er ook een heel eigen gezicht van.

"Laat mij u helpen uw nieuwe thuis te vinden"