Breezicht Noord

Een gezonde leefomgeving

VanWonen ontwikkelt gezonde leefomgevingen en uitsluitend energieneutrale woningen. Dat betekent dat we niet alleen kijken naar een woning die voldoet aan het bouwbesluit, maar we gaan verder! We kijken naar installaties, bouwmaterialen en de omgeving. Het enige dat u zelf nog kunt doen is volop bewegen in de prachtige omgeving.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal bij de ontwikkeling van de woningen in Breezicht. Ook bij het inrichten van de buurt zelf wordt hier aandacht aan besteed. Zo wordt de buurt Breezicht energiezuinig, waarbij de elektriciteit voor de openbare ruimte (denk aan openbare verlichting en rioolgemalen) wordt opgewekt met zoninstallaties.

Klimaatbestendig

Als het regent in Breezicht, wordt overtollig water via watergangen, wadi’s en groenzones naar een centrale waterpartij geleid. Deze ‘waterbuffer’ vormt een reserve voor perioden van droogte en hittegolven. De wadi’s zijn her en der in Breezicht zichtbaar. Na een flinke bui kunnen kinderen er lekker spelen in vers schoon water. In tijden dat het niet regent, vallen de wadi’s vanzelf weer droog. Al met al maakt deze benadering van de waterhuishouding Breezicht niet alleen klimaatbestendig, de buurt krijgt er ook een heel eigen gezicht van.

Deel deze pagina:

Contactpersonen